HerstructureringFusies & overnames

Plan je op korte termijn een belangrijke overname of wil je je onderneming overlaten of fusioneren? Laat je begeleiden door een boekhouddeskundige om dit proces in goede banen te leiden.
https://www.dvba.be/wp-content/uploads/2021/01/haader.jpg
https://www.dvba.be/wp-content/uploads/2020/04/bgn-slider-blue-corner-left.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Wil je je onderneming verkopen of wens je een bedrijf over te nemen? Wil je verschillende vennootschapen laten fuseren of, omgekeerd, wens je je vastgoed uit je exploitatievennootschap af te splitsen? Graag wenden wij onze expertise aan om je bij deze complexe opdrachten bij te staan.

Een overname- of overlatingsproces vraagt een grondige voorbereiding en een deskundige begeleiding. Wij voeren een gedetailleerde audit (boekenonderzoek) uit op de boekhouding van de over te nemen/over te laten onderneming zodat je een correct beeld krijgt van de financiële situatie en de sterke en zwakke punten gekend zijn. De resultaten uit deze audit kunnen immers een impact hebben op de waarde van de onderneming en bepalend zijn voor de onderhandelingsmarge.

Ook fusies en splitsingen vragen de nodige voorbereiding, eventueel is een fiscale ruling aangewezen, moeten beide vennootschappen op een correcte manier worden gewaardeerd om de ruilverhouding te kennen, … We begeleiden je vanaf het fusie/splitsingsvoorstel tot de effectieve akteverlijding en boekhoudkundige en fiscale implicaties.

Voor het juridisch luik laten we ons bij overname/overlating eventueel bijstaan door een bedrijfsjurist of advocaat naar keuze, steeds in samenspraak met de klant.

Contacteer Ons

lochristi@dvba.be

+ 32 9 259 09 60
Adres
Rivierstraat 19 bus 101
9080 Lochristi

    Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door deze website.

    © 2023 D&V Bedrijfsadviseurs I site onderhouden door Trivali