Fusies & overnames

Plant u op korte termijn een belangrijke overname of wilt u uw onderneming overlaten of fusioneren? Laat u begeleiden door een boekhouddeskundige om dit proces in goede banen te leiden.

Wilt u uw onderneming verkopen of wenst u een bedrijf over te nemen? Wilt u verschillende vennootschapen laten fuseren of, omgekeerd, wenst u uw vastgoed uit uw exploitatievennootschap af te splitsen? Graag wenden wij onze expertise aan om u bij deze complexe opdrachten bij te staan.

Een overname- of overlatingsproces vraagt een grondige voorbereiding en een deskundige begeleiding. Wij voeren een gedetailleerde audit (boekenonderzoek) uit op de boekhouding van de over te nemen/over te laten onderneming zodat u een correct beeld krijgt van de financiële situatie en de sterke en zwakke punten gekend zijn. De resultaten uit deze audit kunnen immers een impact hebben op de waarde van de onderneming en bepalend zijn voor de onderhandelingsmarge.

Ook fusies en splitsingen vragen de nodige voorbereiding, eventueel is een fiscale ruling aangewezen, moeten beide vennootschappen op een correcte manier worden gewaardeerd om de ruilverhouding te kennen, … We begeleiden u vanaf het fusie/splitsingsvoorstel tot de effectieve akteverlijding en boekhoudkundige en fiscale implicaties.

Voor het juridisch luik laten we ons bij overname/overlating eventueel bijstaan door een bedrijfsjurist of advocaat naar keuze, steeds in samenspraak met de klant.

LAATSTE NIEUWS

Consumptiecheques :...

D & Vjuli 19, 2020

Consumptiecheques - fiscaal vriendelijke beloning medewerkers ter ondersteuning getroffen activiteiten door corona

Tijdelijke verlaging BTW in...

D & Vjuni 10, 2020

Tijdelijke verlaging BTW tot 6% in de horeca tot eind 2020

Uitbreiding winwinlening...

D & Vmei 20, 2020

Uitbreiding winwinlening ingevolge corona : hoger bedrag, langere looptijd, minder risico, ...