Uitbreiding winwinlening ingevolge corona

mei 20, 2020

Voor alle info i.v.m. de winwinlening tot het opmaak van overeenkomsten, … verwijzen we graag naar volgende linken : https://www.pmvz.eu/winwinlening en https://www.pmvz.eu/corona-uitbreiding-winwinlening

Omdat het voor ondernemers moeilijker wordt om tijdens de coronacrisis alle facturen te blijven betalen, werd de winwinlening nog aantrekkelijker gemaakt voor de kredietgever (zie ook bovenstaande tweede link) :

  • Meer flexibiliteit in de looptijd: in plaats van een looptijd van 8 jaar, wordt het mogelijk te variëren van looptijd tussen 5 en 10 jaar.
  • De maximumbedragen worden aangepast: het maximum van € 50.000 per kredietgever wordt opgetrokken tot € 75.000, het maximum van € 200.000 per onderneming wordt opgetrokken tot € 300.000.
  • Leningen die aflopen in 2020 kunnen vrijwillig met 2 jaar verlengd worden. Zo kunnen ondernemingen de terugbetaling meer spreiden of uitstellen. Het fiscale voordeel van 2,5% wordt uitgebreid tot de totale looptijd van maximum 10 jaar.
  • Ook voor kleine aandeelhouders (met maximum 5% van de aandelen) wordt het toegelaten om een winwinlening te verstrekken.
  • Bij een faillissement kan de ontlener 40% van zijn geld terugkrijgen via een belastingvermindering, in plaats van 30% nu.

De rentevoet bedraagt nog steeds maximum de wettelijke rentevoet (1,75% voor 2020) en minimum de helft van die rentevoet.

Indien hierover verdere vragen, aarzel niet om ons te contacteren.

© 2023 D&V Bedrijfsadviseurs I site onderhouden door Trivali